1. Skladování maďarských klobás
Z vlastních zkušeností doporučujeme skladovat veškeré námi prodávané klobásy: maďarská klobása nepálivá a maďarská klobása pálivá v suchém, dobře větrané místnosti ( sklep, půda, nevyužívaná garáž, kůlna ) zavěšené pomocí motouzu / špagátu a teplotou kolem 8 stp Celsia. Klobásy by se neměly navzájem dotýkat.
1.1. Plíseň ? Nemusíte vždy klobásy vyhazovat.
Pokud se na klobásách vytvoří bílé suché skvrnky, je možno je lehce setřít mokrým hadříkem a posléze klobásy utřít suchým hadříkem. Ovšem pokud se na klobásách vytvoří šedé vlhké a jiné skvrny klobásy jsou již nepoživatelné a je nutné je vyhodit.
1.2. V lednice? Jen za určitých podmínek.
Skladování v lednici, nedoporučujeme kvůli vlhkosti, která se v lednici často vyskytuje. Klobásy nevysychají a většinou se na nich vytvoří plíseň (šedé vlhké skvrny), tím se stávají již nepoživatelnými. Pokud i tak chcete klobásy skladovat v lednici, doporučujeme ke klobásám dát misku s jedlou sodou, kterou jednou týdně vyměníte. Tím částečně zamezíte v tvorbě vlhkosti ve Vaší lednici. Klobásy položit nejlépe na papír a pravidelně je otáčet - nejlépe každý druhý den.