Zavolejte nám a my Vám pomůžeme,
+420 777 77 35 08
Čas pro volání:
PO-PÁ 8:00 - 16:00
a nebo napište e-mail
info(at)madarskekoreni.cz
Úvod » Kořenící přípravky » Domácí játrovka - 80g
Domácí játrovka
Připravte si domácí játrovku snadno a rychle. Díky této směsi koření ji budete mít nejen rychle, ale i chutnou a především z domácích surovin.
Složení:sůl, mletý černý pepř, granulát cibule, mletá majoránka, kukuřiční škrob, zvýrazňovač chuti: E621, stabilizátor: E450, aroma, látka proti spékavosti: E551.
Použití: Potřebujeme 1,5kg syrové sádlo bez kůže, 0,8kg bůčku a 1,2kg čerstvých vepřových jater. 0,8kg bůčku uvaříme ve slané vodě, pak nakrájíme na kostky, 1,2kg jater nakrájíme na tenké proužky a povaříme ve vodě 2 -3 minuty. Syrové sádlo nakrájíme na kostky. Vše dáme do hrnce zamícháme, pak smícháme spolu s kořením (směs koření obsahuje sůl). Připravovanou směs pomeleme (malém průměru) na mlýnku na maso, mletí zopakujeme několikrát. Naplnit můžeme dle chuti do vepřového, hovězího střeva a to do tenkého nebo tlustého. Konce zavážeme nebo špejlí spojíme. Po naplnění naložíme naplněná střeva do vroucí vody a na pomalém ohni vaříme 30 – 40minut. Poté vyjmeme z vařící vody a vložíme do připravené studené vody aby vychládli. Dle chuti můžeme vyudit studeným kouřem, ale není to nutné. Směs můžeme dokořenit dle chuti. Hotové výrobky skladujeme v lednici. Natíráme na chleba.
Průměrná výživová hodnota ve 100g výrobků: Energetická hodnota: 781kJ/184kcal, Tuky: 0,4g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,07g, Sacharidy: 38,0g z toho cukry: 26,2g, Bílkoviny: 3,0g, Sůl: 56,8g.
Hmotnost: 80g
Země původu: Maďarsko
Min. trvanlivost: viz obal nebo etiketa